Skrevet af Sceneadvantgarde

Protreptiske samtaler & filosofisk coaching – I vor tid

Protreptiske samtaler handler grundlæggende om at vende den enkelte mod sine egne værdier og holdninger, og derved skabe en selvforståelse for egen ageren i situationer

Protreptik gør op med indgroede vaner og tager udgangspunkt i arbejdet med værdier og holdninger.

I dag anvendes Proteptikken/Protreptiske samtaler & filosofisk coaching, for at skabe en selvforståelse for egen ageren, for at udvikle sig som menneske, kæreste, kollega og/eller leder, eller blot skabe en indre ro, hvor man lytter til sig selv, sætter ord på ens tanker, mål og forståelse overfor sig selv.

Og mest af alt, lader en selv komme ud af ens hovede og ind i kroppen.

Ved samtalerne, vil der blive skabt en proces, hvor der reflekteres over ens selvforståelse og man bliver vendt mod ens egne værdier og holdninger.

Leder kan gå mange veje
Skakmat-lederrolle

I ledelsesmæssig sammenhæng, er en filosofisk samtaleform/Coaching, hvor det handler om at vende den enkelte mod sine egne værdier, og derved finde ind til de grundlæggende værdier og holdninger, et redskab, der i sidste ende kan gøre dig til en bedre leder.

Indenfor begrebet ledelse, kan Protreptikken anvendes på flere måder og niveauer, i det at filosofien og teorien bag Protreptikken, bygger på at vi, ved at italesætte vore tanker, kan skabe virkeligheden gennem det sprog og handlinger vi foretager, samt at de Protreptiske samtaler, handler om et begreb, en følelse eller mål, som er af betydning for den enkelte.

Lige fra emner/begreber omkring; frihed, ansvar og tillid til tilgivelse, udvikling af sig selv og/eller ens potentiale eller et helt andet, som fylder.

Med Protreptiske samtaler taler man om et begreb, nysgerrigt og søgende og den som taler, kommer dermed i berøring med sine indre værdier.

Ledelsescoaching, terapi eller som samtaleform generelt.

Set med ledelses-øjne, kan Protreptikken tilbyde perspektiv og ro, som giver mulighed for at forene personlige og ledelsefaglige styrker, så de sammen skaber mere værdi.

Illustration af en lederrolle